Интервю

Артьом Соколов: Нивото на «Черният пясък» е високо

* Интервю с руския бард за BurgasPlus

Снимки: Община Поморие

Той е млад, но талантлив. Руснак е, но живее в Украйна. Колегите му от "Кръгът на барда", които организират Международния бард-фестивал в Поморие "Черният пясък" са във възторг от него. Артьом Соколов е един от организаторите на престижния фестивал «Булат» в Суми, в който тази година участваха бардове от седем страни. Явор и Живка Георгиеви от дует "Страст" представиха успешно Бургас и България на престижния форум.

Прочетете още...
 
Светлана Стоянова и Христо Граматиков: Правим най-добрия фестивал на авторската песен

* Интервю на Михаил Димитров с организаторите на Летни празници на изпятата песен «Солени ветрове»

Прочетете още...
 

ВходJooTube

Посещения в сайта

Начало Фестивали Черният пясък „Черният пясък“ стана хит в Украйна
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

* Авторът на песента награден на „Шумен бард 2012"

в. "Компас"

Песента на Христо Граматиков „Черният пясък“ с превод на украински е включена в програмата на театър „Шансон“ - град Суми. Тя се превърна в хит и се върти по Украинското национално радио, а в края на април авторът й получи и наградата за цялостно въздействие и внушение на песента от „Шумен бард 2012". В “шумния” град той участва в конкурс „От тука започва България“ с новата си творба „Кръстопът“.

В резултат на миналогодишното участие на Игор Жук и Ирен Роздобудко на Международния бард фестивал “Черният пясък” в Поморие, песни на българските бардове вече звучат в радиоефира на бившата съветска република.

Украйна обича поетите ни. В любимци на публиката в Суми се превърнаха Явор и Живка Георгиеви, които на Цветница представиха Клуба за авторска песен “Кръгът на барда”, Бургас и България на 24-я Международен фестивал на авторската песен “Булат”. От там “Страст” се върна в града ни с диплом за "популяризация на авторската песен на международно равнище".

Във фестивала, който носи името на Булат Окуджава, участваха над 120 бардове от 7 страни, но според украинските медии айтоският дует се превърна в любимец на публиката.

Намерете ни във Facebook

Актуално

Търсене

Приятели на барда

Банер

Поети с китара

Банер

Точка БГ

Банер

Последни коментари

Кой е на линия?

В момента има 1 посетител в сайта